29 Haziran 2012 Cuma

pepe kimdir ?

Uzun zamandır , çarşıda pazar da olmayan bir hareketlilik var. Özellikle de çocuk reyonları her zaman cıvıl cıvıl renklerde olmuştur. Ancak önceleri wolt disneyden ithal kahramanlar çocuk ürünlerinin üzerini istila etmişken , şu aralar durum biraz değişmiş.

Bir türk çizgi yapımı kahramanı tüm reyonlarda ve ürünlerde görünür biçimde kendisini hissettiriyor. Peki kim diyeceksiniz pepe. Pepe denen ve çocukların nerede ise fanatik denilecek biçimde sevdikleri kahramanın bir türk icadı olduğunu ve türk animasyon sektörünün gelişmişliğini görmem açısından oldukça faydalı oldu.

Bunun üzerine etrafımdaki çocuk sahibi insanlardan edindiğim izlenimlere göre pepe izlemeyen çocuk nerede ise yok. Bu da ister istemez ailelerinde tv başına geçip pepee izledikleri anlamına geliyor. Yalnız merak ettiğim nokta aslında benim daha farklı . Neden çocuklar arasında kıra sürede yayıldı pepe , neden bu kadar sevildi.

Aslına bakarsanız bunun 20 yıl öncesinde var olan çizgi yapımların hiç biri türk yapımı değil. isimler farklı karakterler farklı, Espiriler bile farklı idi. Dolayısı ile o zamanın şartlarında oldukça iyi sayılabilecek yapımlar zamanla bizim insanımızla uyuşmadığı anlaşıldı. Yakın tarihte bakukan saçmalığı nedeni ile uçacaklarını düşünerek pencereden atlayan çocuklar olmuştu haber bültenlerinde.

Ailelerden öğrendiğim kadarı ile pepe tam bir türk aile yapısını yansıtıyor. Dedesi , nenesi kardeşi ve yaşantısı ile tam bir türk. Bu nedenle çocuklar yadsımıyor. Ve işin güzel kısmı oldukça eğitici imiş. Pepe izleyen çocukların yeni şeyler öğrendiklerini söyledi aileler. Hatta pepe oyunlarının her birinde farklı bir şeye vurgu yapıldığını ve çocuklarının öğrenme sürecinin arttığını öğrendik. Ne diyelim yapanlara teşekkür ediyor.

Emeklerine sağlık diyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder